Reins, KEITECH

FAQFAQ ПоискПоиск ПользователиПользователи РегистрацияРегистрация
ПрофильПрофиль Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения ВходВход Комментарии к вашей кармеКомментарии к вашей карме


Fishup




 
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов x-fisher форум про риболовлю -> Законы и Документы
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
AlexSH

Рыбак


Зарегистрирован: 25.10.2009
Сообщения: 73
Откуда: Черкассы


СообщениеДобавлено: Пт Окт 30, 2009 10:35 pm    Заголовок сообщения: Нормативные документы по плаванию на маломерных судах Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

Всем добрый вечер!
Думаю полезно будет почитать наши местные правила.

ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСНА РАДА


від 13.04.05 № 21-8/ІУ
м. Черкаси

РІШЕННЯ

Про внесення змін до рішення у обласної ради від 03.12.03 № 13-5 „Про Правила користування водними об'єктами для плавання на маломірних (малих)суднах"
Відповідно до статті 43 Закону України'„Про місцеве самоврядування и Україні", статей 8, 67 Водного кодексу, наказів Міністерства транспорту України від 20.11.2003 № 904, 16.07.2004 №641, 16.07.2004 № 642 за погодженням з Головною державною інспекцією України з безпеки судноплавства обласна рада
вирішила:
Внести зміни до рішення обласної ради від 03.12.2003 № 13-5 „Про Правила користування водними об'єктами для плавання на маломірних (малих) суднах" виклавши додаток 1 в новій редакції
Голова обласної ради Г.І.Капралов


Додаток 1 до рішення обласної ради від 13.04.2005 №21-8/ІУ

ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ВОДНИМИ ОБ'ЄКТАМИ ДЛЯ ПЛАВАННЯ НА МАЛОМІРНИХ (МАЛИХ) СУДНАХ

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1. Правила користування водними об'єктами для плавання на маломірних
(малих) суднах (далі - Правила) розроблені відповідно до пункту 11 статті 8,статті
67 Водного Кодексу України та інших документів, що регламентують охорону
людського життя на воді, безпеку судноплавства та охорону довкілля, і
встановлюють порядок користування маломірними (малими) суднами та базами
дня їх стоянки на річках, водосховищах, інших водоймах загального
користування, внутрішніх морських водах та у територіальному морі України.
1.2. Правила, розпорядження та інші нормативні документи щодо
користування маломірними (малими) суднами, які розробляються і
затверджуються обласними радами повинні погоджуватись з Головною
державною інспекцією України з безпеки судноплавства
(Дсржфлотінспекція України) і відповідати вимогам цих Правил.
1.3. У Правилах використовуються терміни у таких значеннях:
водний об'єкт - річки, водосховища, інші водойми загального користування;
моторне судно - маломірне (мале) судно, якому надає рух механічна установка;
швидкісне судно - будь-яке судно, крім водотоннажного, яке може розвинути швидкість 50 км/год., та більше;
база для стоянки маломірних (малих) суден - суб'єкт господарювання, одним зі статутних напрямків діяльності якого є надання послуг з безпечного утримання і обслуговування приписаних або прибуваючих до нього для тимчасової стоянки маломірних (малих) суден та який утримує і використовує спеціально обладнані для цього гідротехнічні споруди або природні берегові об'єкти.
1.4 Підприємства, установи і організації, які мають маломірні (малі) судна, повинні призначати посадових осіб, відповідальних за експлуатацію та користування цими суднами та їх утримання на базах для стоянки.
1.5. Судновласники, судноводії маломірних (малих) суден, а також посадові особи, відповідальні за експлуатацію та користування цими суднами і базами для їх стоянок, зобов'язані виконувати ці Правила, а також вимоги інших нормативних документів, що регламентують безпеку плавання суден, попередження нещасних випадків на воді і забруднення довкілля.
Особи, які порушують ці Правила, несуть відповідальність згідно з чинним законодавством.
1.6. Водні об'єкти, на яких дозволяється плавання маломірних (малих) суден, бази для стоянки маломірних (малих) суден, місця масовою відпочинку населення на воді (пляжі), а також місця, заборонені для плавання маломірних (малих) суден, повинні бути обладнані навігаційними плавучими, береговими знаками і вогнями, у тому числі інформаційними (заборонними, попереджувальними, приписними) знаками встановленого зразка.
Вказані знаки встановлюються місцевими органами виконавчої влади та власниками баз для стоянки і підлягають щорічному огляду працівниками Держфлотінспекції України перед початком навігації. Схеми розміщення вказаних знаків та їх технічні характеристики узгоджуються з Держфлотінсгіекіцєю України.
1.7. Персональну відповідальність за забезпечення безпеки плавання І маломірних (малих) суден та безпечну експлуатацію баз для їх стоянки несуть фізичні особи або керівники підприємств, установ та організацій, яким належать вказані судна (бази) або які використовують їх за договорами оренди.
1.8. Контроль за дотриманням вимог безпеки плавання маломірних (малих)
суден на водних об'єктах, встановлених правилами, здійснюють відповідні місцеві державні адміністрації.
1.9. Державний нагляд за безпекою плавання маломірних (малих) суден
здійснює Дсржфлотіиспекція України.
Вимоги Держфлотінспекції України є обов'язковими для виконаній всіма
судновласниками, судноводіями, посадовими особами, відповідальними за експлуатацію суден, та посадовими особами баз для стоянки маломірних (малих) суден.

2. ОБОВ'ЯЗКИ СУДНОВЛАСНИКІВ, СУДНОВОДІЇВ ТА ПОСАДОВИХ ОСІБ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ЗА ЕКСПЛУАТАЦІЮ МАЛОМІРНИХ (МАЛИХ) СУДЕН ТА БАЗ ДЛЯ СТОЯНКИ МАЛОМІРНИХ (МАЛИХ) СУДЕН
2.1. Судновласники зобов'язані зареєструвати належні їм судна у 10-денний термін з дня їх отримання, купівлі, побудови або за інших обставин придбання права власності.
Реєстрація маломірних (малих) суден здійснюється відповідним структурним підрозділом Держфлотінспекції України, відповідно до Порядку ведення Державного суднового реєстру України та, Суднової книги України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.09.1997р. № 1069.
2.2. Судновласники зобов'язані своєчасно пред'являти свої судна] представникам класифікаційного товариства для здійснення ними технічного огляду.
2.3. Судноводії зобов'язані на вимогу працівників Держфлотінспекції України зупинити судно пред'явити їм суднові документи, відповідне свідоцтво (диплом) на право керування судном та надати можливість його огляду.
2.4. Посадові особи, відповідальні за експлуатацію баз для стоянки маломірних (малих) суден, зобов'язані:
- забезпечити реєстрацію бази в Держфлотінспекції України відповідно до розділу 2 Правил безпечної експлуатації баз для стоянки маломірних (малих) суден, затверджених наказом Міністерства транспорту України від 16 липня 2004 року № 642 і.зареєстрованих у Міністерстві юстиції України 23 липня 2004 року за № 915/9514 (далі - Правила безпечної експлуатації баз);
- пред'являти бази для огляду відповідно до Інструкції про огляд баз для
стоянки маломірних (малих) суден, затвердженої наказом Міністерства
транспорту України від 16 липня 2004 року № 641 і зареєстрованої в
Міністерстві юстиції України 23 липня 2004 року за №914/9513;
- забезпечити виконання на базі вимог до організації експлуатації баз, встановлених Правилами безпечної експлуатації баз (розділ 3), а також функціональних вимог до баз для стоянок маломірних (малих) суден, встановлених Положенням про систему управління безпекою судноплавства на морському і річковому транспорті, затвердженим наказом міністерства транспорту України від 20 листопада 2003 року № 904 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 19 грудня 2003 року за № 1193/8514;
- встановити на базі випускний режим відповідно до розділу 5 Правил безпечної експлуатації бази;
- не допускати зберігання та стоянки суден, не зареєстрованих у встановленому порядку;
- надавати відповідному підрозділу Інспекції моторне судно для здійснений патрулювання в зоні нагляду (за графіком і домовленістю з їх власниками).
2.5. Установи і організації фізкультури та спорту, керівники водноспортивних баз, водних станцій зобов'язані:
змагання, тренування, свята на воді проводити на акваторіях, що спеціально відведені для цього місцевими органами влади і закриті для судноплавства інших (не спортивних) суден;
при необхідності проведення змагань на акваторіях, що не визначені для подібних заходів, отримувати дозвіл від відповідного структурного підрозділу Держфлотінспекції України;
на період проведення спортивних заходів визначати осіб, відповідальних за безпеку людей та плавзасобів, позначати (огороджувати) акваторію буйками та виставляти пости на човнах для забезпечення безпеки плавання спортивних суден.
При здійснені переходу спортивних суден від місць базування до місць проведення змагань і у зворотному напрямку, судноводіям необхідно виконувати діючі Правила плавання на внутрішніх водних шляхах України або Міжнародні правила попередження зіткнення суден у морі.
2.6. При проведенні екскурсій, колективних виїздів на відпочинок на маломірних (малих) суднах керівники підприємств, організацій та установ повинні призначати осіб, що відповідають за безпеку людей та плавзасобів, громадський порядок та охорону навколишнього середовища.
2.7. Судна, що прибули на базу в несправному або аварійному стані, повинні бути оглянуті з подальшим коротким записом про їх технічний стан у журналі | виходу (приходу) суден. Інформація про аварійні судна направляється у відповідні регіональні підрозділи Держфлотінспекції України.
2.8. Технічний нагляд за базами для стоянки маломірних (малих) суден
здійснюється комісіями, які призначаються місцевими органами виконавчої влади, і включає проведення щорічних технічних оглядів та здійснення контролю за технічним станом баз під час експлуатації.

3. РЕЖИМ КОРИСТУВАННЯ, РАЙОН ПЛАВАННЯ ТА ПОРЯДОК РУХУ (МАЛИХ) СУДЕН
3.1 Тривалість навігації для маломірних /малих/ суден встановлюється топічно з 9 травня по 30 листопада за умов відсутності кригоутворення.
Па час з 9 травня до закінчення оголошеного нерестового періоду риби плавання маломірних / малих/ суден дозволяється лише в двадцятиметровій смузі вздовж суднового ходу на р. Дніпро. Причалювати до островів і берегів дозволяється тільки з боку, що безпосередньо межує з судновим ходом, за виключенням заказників та заповідників.
Вихід у плавання з 9 травня до закінчення оголошеного нерестового періоду риби дозволяється тільки з баз стоянки маломірних /малих/ суден: №№ 001, 002, 003,005,055 "Нептун", "Свидівська", яхтклуб "Парус".
Забороняється плавання маломірних /малих/ суден по оголошених органами рибоохорони нерестовищах риби.
3.2. Під час руху маломірні (малі) судна повинні виконувати Правила плавання на внутрішніх водних шляхах України або Міжнародні правила попередження зіткнення суден у морі, Місцеві правила плавання на внутрішніх водних шляхах або Обов'язкові постанови по морських портах, а також вимоги інших нормативних документів, що регламентують безпеку судноплавства.
3.3. На акваторіях, що не підпадають під дію Правил плавання на внутрішніх водних шляхах України або Міжнародних правил попередження зіткнення суден у морі, під час руху маломірні (малі) судна повинні додержуватись таких вимог:
якщо два моторні судна рухаються прямо або майже прямо назустріч одне одному, вони повинні розходитись лівими бортами;
якщо два моторні судна наближаються на курсах, що перетинаються, то судно, яке бачить інше з боку правого борту, повинно давати йому дорогу;
якщо два вітрильні судна наближаються так, що виникає загроза зіткнення,
одне з них дає дорогу іншому таким чином;
якщо судна прямують різними галсами, то судно, яке йде лівим галсом,
повинно дати дорогу іншому судну;
коли судна прямують однаковими галсами, то судно, що знаходиться з боку вітру, повинно дати дорогу судну, що знаходиться на протилежному боці;
якщо судно прямує лівим галсом і бачить інше судно з боку вітру та не може розпізнати, яким галсом воно рухається, то воно повинно дати йому дорогу;
якщо моторне судно наближається до вітрильного так, що виникає загроза зіткнення, то моторне судно повинно дати дорогу вітрильному;
за межами суднового ходу обгін судна можуть виконувати по будь-якому борту;
перетин курсу іншого судна рекомендується виконувати за його кормою. Допускається перетин курсу по носу судна за умови, якщо після закінчення маневру перетину до судна, що наближається, залишається не менше 500 метрів.

4. ОХОРОНА ПРИРОДИ ТА ДОВКІЛЛЯ
4.1. З метою посилення охорони довкілля від забруднення та охорони рибних
запасів рух маломірних (малих) суден, крім суден контролюючих та наглядових
органів, забороняється:
на ділянках, відведених для промислового рибальства та нерестовищ;
у заповідниках та заказниках;
у місцях знаходження водозаборів та станцій перекачування води.
4.2. Вказані ділянки та інші заборонені для руху маломірних (малих) суден акваторії повинні бути погоджені з відповідним регіональним підрозділом Держфлотінспекції України та обставлені інформаційними знаками, за рахунок рибодобувних організацій, власників заповідників, заказників, водозаборів, станцій перекачування води та інших власників.

5. ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ТА ОХОРОНА ЖИТТЯ ЛЮДЕЙ НА ВОДІ
5.1. Вихід маломірних (малих) суден у плавання дозволяється за:
сприятливих погодних умов;
технічної справності судна;
наявності устаткування та спорядження, перелічених в документах
класифікаційного товариства;
наявності діючих суднових документів та відповідного свідоцтва (диплома) на право керування судном.
5.2. Судноводії маломірних (малих) суден зобов'язані:
забезпечувати безпеку плавання судна та пасажирів;
уміти своєчасно надавати допомогу потерпілим на воді;
доставляти потерпілих на воді в лікувальні заклади;
у разі погіршення гідрометеорологічних умов переходити до укриття.
5.3. У разі аварійного випадку з маломірними (малими) суднами необхідно скласти акт про випадок, додавши до нього відповідну схему руху та повідомити найближчий підрозділ Держфлотінспекції України.
5.4. Під час плавання на безпалубному маломірному (малому) судні пасажири та члени екіпажу повинні бути одягнені в рятувальні нагрудники (жилети).
5..5.Судноводіям маломірних (малих) суден забороняється:
виходити в плавання без дозволу компетентних органів, на судні, що не зареєстроване у встановленому порядку, не має відповідних номерних знаків на бортах, не пройшло своєчасно технічного огляду;
виливати за борт відходи пально-мастильних матеріалів та викидати сміття;
здійснювати плавання в районах, що заборонені для руху маломірних (малих) суден, без дозволу відповідного регіонального підрозділу Дсржфлотіїїспекції України;
керувати судном у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння будь-якого ступеня, а також у хворобливому стані, який може призвести до втрати орієнтації;
передавати керування судна особам, що перебувають у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння будь-якого ступеня;
перевозити пасажирів, що перебувають у стані алкогольного або наркотичного сп'яніння будь-якого ступеня;
порушувати норми пасажиромісткості та вантажопідйомності судна; керувати судном, не маючи при собі відповідного свідоцтва або диплома;
здійснювати рух за видимості менше 500 метрів; ставати на якір у межах суднового ходу (фарватеру);
заходити на акваторії пляжів та місць, відведених для відпочинку та
проведення тренувань спортивних суден;
маневрувати або зупинятися поблизу суден, що не є маломірними (малими);
зупинятися біля пасажирських або вантажних причалів на дистанції ближче ніж 200 метрів;
виходити на судновий хід (рекомендований курс, встановлену смугу руху), якщо видимість менше 1000 метрів, а вітрильним суднам, крім того, і в темний час лоби;
здійснювати рух швидкісних суден, якщо видимість менше 1000 метрів; швартуватися до плавучих навігаційних знаків; перевозити вибухо- та вогненебезпечні вантажі; купатися з борту судна, яке не обладнане для цього.
5.6. У всіх випадках, що не передбачені цими Правилами, судноводії повинні вживати всіх можливих заходів, що диктуються практикою судноводіння або особливими обставинами, для забезпечення безаварійного плавання.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
AlexSH

Рыбак


Зарегистрирован: 25.10.2009
Сообщения: 73
Откуда: Черкассы


СообщениеДобавлено: Пт Окт 30, 2009 10:48 pm    Заголовок сообщения: Нормативные документы по плаванию на маломерных судах Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

Вот еще. Документ старый ( 80-х годов), но вроде не отменен. В этом году были вопросы по этой теме на экзаменах.

Разделы из местных правила плавания по внутренним водным путям Украины

21. ДВИЖЕНИЕ МАЛОМЕРНЫХ СУДОВ НА УЧАСТКЕ ОТ КАНЕВА ДО ЧЕРКАСС
На участке от г. Канева до устья реки Ольшанки маломерным судам разрешается движение а 10-метровой полосе в границах судового хода и за его границами со стороны неходового берега. На участке от устья реки Ольшанки до буя № 50 всем маломерным судам разрешается движение в 20-метроеой зоне за границами судоходной трассы. При этом на участке от устья реки Ольшанки до буя № 76 движение осуществляется за левой границей, а от буя № 76 до буя № 50 за правой границей судоходной трассы, Пересекать судоходную трассу разрешается в районе буя № 79, для захода на стоянку в районе зоны отдыха Сокирно и в районе буя № 76 при отсутствии на подходах движущихся транспортных судов.

22. ДВИЖЕНИЕ СУДОВ ПОД ЧЕРКАССКИМ ЖЕЛЕЗНОДОРОЖНЫМ МОСТОМ
При отметке водохранилища 78 м и выше движение под мостом осуществляется: вниз - третьим, вверх - четвертым судоходными пролетами (от правого берега). При отметке водохранилища нижа 78 м движение судов в обоих направлениях осуществляется через третий судоходный пролет. Движение высокогабаритных судов в обоих направлениях осуществляется четвертым судоходным пролетом. При отметке водохранилища 80.80 м и выше проводка этих судов производится комиссионно, Балластировка высокогабаритных судов и плавдоков осуществляется при движении вниз за левой кромкой судового хода ниже буя № 55, при движении вверх у правой кромки судового хода на траверзе буя № 56. Движение маломерных судов в обоих направлениях осуществляется через второй от правого берега несудоходный пролет, который обозначен треугольным щитом белого цвета.

26. ДВИЖЕНИЕ МАЛОМЕРНЫХ СУДОВ В РАЙОНЕ ЧЕРКАСС
Движение маломерных судов осуществляется в соответствии с требованиями Общих правил плавания в части движения таких судов на озерной части водохранилища. Пересекать судоходную трассу судам разрешается в районе верхнего захода в порт (с буя № 50 на буй № 4) и в районе нижнего захода между буями № 5 и 8, при отсутствии на подходах движущихся транспортных судов. Плавание маломерных судов допускается при ветрах не более 3 баллов и волнении до 50 см. Ответственность за выход маломерных судов в плавание при неблагоприятных условиях погоды несут руководители лодочных стоянок, баз и владельцы маломерных судов.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
vitalman

X-Fisher
X-Fisher


Зарегистрирован: 23.01.2010
Сообщения: 3570
Откуда: Черкассы -> Ottawa


СообщениеДобавлено: Вт Май 28, 2013 8:44 pm    Заголовок сообщения: Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

Не смог найти правильную тему, пишу сюда: кто знает часы приема Владимирова? Когда можно застать его в кабинете, чтобы пройти ТО на лодку?
_________________
Дневник эмигранта https://t.me/cherkasy_ottawa
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
ASA

Матерый рыбак :)


Зарегистрирован: 25.03.2008
Сообщения: 144
Откуда: Черкассы


СообщениеДобавлено: Ср Май 29, 2013 7:27 am    Заголовок сообщения: Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

На сколько помню то вторник ,четверг приемные дни. с 9.00 до??? обед 13.00-14.00
Помимо Владимирова, ТО может поставить мужик который вместе с ним в кабинете сидит. Я всегда приходил под обед часам к 12.00.
Но могут и отфутболить, типа ТО мы проводим по субботам на причалах, вот туда и приходите.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Serg Ribak

Рыбак


Зарегистрирован: 26.05.2011
Сообщения: 74
Откуда: ЧЕРКАССЫ


СообщениеДобавлено: Ср Май 29, 2013 8:12 am    Заголовок сообщения: Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

Проходил ТО в этом году 3-й раз недели 2 назад. Лодка у меня "гаражной приписки". Как и прошлых два года, главное оплатить ТО и доложить, что лодка полностью укомплектована согласно " Свідоцтва про придатність до плавання"(бортовые номера, круг, жилеты и т.п.), и будет Вам счастье.
_________________
Ушла на дальний кордон. Твоя рыба.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
AlexSH

Рыбак


Зарегистрирован: 25.10.2009
Сообщения: 73
Откуда: Черкассы


СообщениеДобавлено: Ср Май 29, 2013 9:51 am    Заголовок сообщения: Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

...
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
vitalman

X-Fisher
X-Fisher


Зарегистрирован: 23.01.2010
Сообщения: 3570
Откуда: Черкассы -> Ottawa


СообщениеДобавлено: Ср Май 29, 2013 12:33 pm    Заголовок сообщения: Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

AlexSH

Саша, спасибо!

_________________
Дневник эмигранта https://t.me/cherkasy_ottawa
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Показать сообщения:   
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов x-fisher форум про риболовлю -> Законы и Документы Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете присоединять файлы в этом форуме
Вы не можете скачивать файлы в этом форуме