Reins, KEITECH

FAQFAQ ПоискПоиск ПользователиПользователи РегистрацияРегистрация
ПрофильПрофиль Войти и проверить личные сообщенияВойти и проверить личные сообщения ВходВход Комментарии к вашей кармеКомментарии к вашей карме


Fishup




 
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов x-fisher форум про риболовлю -> Законы и Документы
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Alexander

X-Fisher
X-Fisher


Зарегистрирован: 13.09.2007
Сообщения: 22932
Откуда: ЧЕРКАССЫ!


СообщениеДобавлено: Вт Сен 29, 2009 5:15 pm    Заголовок сообщения: Замки на піску Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

© Телерадіокомпанія «ВІККА»



Нині в Україні третина дніпровських берегів зазнає руйнувань через незаконні забудови прибережної зони. Не виняток і Черкащина. Жителі с. Свидівок незабаром узагалі можуть забути, який Дніпро на вигляд. Уздовж Свидівоцької дамби – суцільний паркан. За ним – приватні власники будують замки та намивають пісок. На чиєму боці закон – досліджувала Вікторія Курченко. Далі – спеціальний репортаж.

Вікторія Курченко, кореспондент: «Аби побачити пустелю – необов’язково їхати до Африки чи Австралії. За декілька кілометрів від Черкас маємо власні пустелі. Щоправда, не природні, а рукотворні».
Село Свидівок. Вісім кілометрів від Черкас. Ще декілька років тому вздовж Свидівоцької дамби був пляж, а за декілька метрів від дороги починалася річка. Тепер тут п’ять піщаних пустель, аж по п’ять гектарів кожна. І природа тут ні до чого.
Микола Клименко, начальник Державної екологічної інспекції в Черкаській області: «Надходили жалоби від місцевих жителів с. Свидівок в тому, що на прибережній захисній смузі вздовж Свидіводської дамби проводяться гідронамиви земснарядами».
Екологічна інспекція взялася перевіряти правомірність гідронамивів. У результаті встановила: всі землі вздовж Свидівоцької дамби відведені приватним підприємствам. Вони здійснили гідронамиви, – говорить Микола Клименко, – задля укріплення берегів Дніпра на підставі робочих проектів за висновками державної екологічної експертизи.

Відтак, з погляду закону – гідронамиви цілком правомірні.
Утім, екологи б’ють на сполох. Людмила Ткаченко бореться за дніпровські береги вже не перший рік. Однак масштаби цих гідронамивів вражають навіть її. Більше того, пані Людмила впевнена, що гідронамиви зроблені не для того, аби укріпити береги. Незабаром тут з’являться котеджі. З її слів, за такою схемою вже створене так зване «Багате село», що біля санаторію «Світанок».
Людмила Ткаченко, громадський діяч: «В минулому році влітку ми з працівниками екологічної інспекції приїздили на цю ділянку. Пам’ятаю, минулого разу я бачила лише декілька будинків на острові й декілька на прибережній смузі».
Тепер за високим парканом ціле котеджне містечко. В інтернеті можна знайти навіть оголошення про продаж земельних ділянок на цій території. Покупців заманюють солідними сусідами, а за сотку просять півтори тисячі умовних одиниць. Чому прибережна смуга, яка згідно з Земельним Кодексом України, не підлягає забудові, а тим більше продажу, забудовується – намагаємося з’ясувати в обласному управлінні охорони навколишнього середовища. На інформаційний запит отримуємо офіційну відповідь: «На зазначеній території з урахуванням погоджень Свидівоцької сільської ради, Черкаського регіонального управління водних ресурсів та головного архітектора області Держуправлінням надано висновки тільки на відведення земельних ділянок в оренду під культурно-оздоровчі цілі без права капітального будівництва, без права викупу».
Микола Клименко, начальник Державної екологічної інспекції в Черкаській області: «Це повинен бути стадіон, тенісний корт, бігові доріжки. А насправді власники будуватимуть будинки. Це один із видів, як обійти закон».
І про це, – говорить Микола Клименко, – знала Свидівоцька сільська рада, коли, цитую, «роздавала направо і наліво земельні ділянки прибережної смуги». Сільський голова Свидівка на всі звинувачення показує стоси дозвільних документів.
Світлана Вовк, сільський голова с. Свидівок: «Вони ні одної дії не зробили без погоджень. Всі у них документації розроблені, всі екологічні служби, всі природоохоронні служби надали їм дозволи на цю розробку».
Пані Світлана стверджує: нічого протизаконного рада не робить, а виконує розпорядження 2003 року. За ним, всі землі, які є в запасі, необхідно передавати людям в оренду, щоб поповнювати бюджет. До того ж, землю вони одноосібно не роздають, а лише надають дозвіл на збір документів попереднього погодження. Потому низка служб надає свої висновки.
Світлана Вовк, сільський голова с. Свидівок: «Якщо б хоча б одна служба написала: згідно з законодавством не можна, ми б не виділили земельну ділянку. Але ніхто цього не пише».
А підприємство, якому відведена земельна ділянка, де тепер розташоване так зване «Багате село», створило дачний кооператив та розпаювало землю між членами.
Микола Клименко, начальник Державної екологічної інспекції в Черкаській області: «Впродовж 2008-2009 року розпочато будівництво котеджів, оскільки сільською радою установлена прибережна захисна смуга 5 м».
Світлана Вовк, сільський голова с. Свидівок: «В позаминулому році у нас було 27 перевірок з Києва (ОБЕЗ). Перевірено, все згідно з законодавством, порушень не виявлено».
Сільський голова заперечує, що прибережна смуга на тій території п’ятиметрова. Демонструє генеральний план узбережжя, затверджений містобудівною радою у 2007 році. Мовляв, там є всі двадцять метрів. А сільська рада, за законом, може зменшувати прибережну захисну смугу зі ста метрів до двадцяти. Утім, у 2008 році прокуратура Черкаського району проводила перевірку цієї проектної документації. За результатами, заявлено позов про визнання незаконним зменшення меж прибережної смуги. Постановою господарського суду області позов прокуратури не задоволено.
Людмила Ткаченко, громадський діяч: «Я знаю, що сьогодні справа перебуває в Київському апеляційному суді. Адже протест прокурора районного був практично проігнорований. І це бездіяння відбувається і далі».
Сільський голова новими сусідами задоволена. Каже, хоча б ділянку прибрали від сміття.
Світлана Вовк, сільський голова с. Свидівок: «Ми паркани, коли вони ставили, ми просили, щоб вони сітковий поставили, щоб люди бачили, що в них там робиться. Але ж, знаєте, поставили бетонний».
І свидівчани, – говорить Світлана Вовк, – зовсім не обурюються, що тепер через той паркан не лише до води зась, а за ним навіть Дніпра не видно.
Світлана Вовк, сільський голова с. Свидівок: «Пляж свидівчанам є, сокирянам пляж є. Так що люди свидівоцькі я 100 % впевнена ніхто не жаліється, що їм нема куди вийти купаться».
Лідія, жителька с. Свидівок: «Так, турбує забудова берегів. Тому що нема, де відпочивати, навіть от так посидіти на пляжу ніде, скрізь все зайняте».
Ось ця ділянка по сусідству з «Багатим селом» є чи не єдиним місцем, де свидівчани можуть спуститися до річки. Утім, і на неї вже хтось наклав око. Ще влітку тут був ліс. А згідно з Постановою Кабміну, земельна ділянка, поросла лісом, не може бути відведена, приватизована чи здана в оренду. Відтак невідомі знищили лісові насадження, навіть коріння викорчували. Це вже хтось готує собі ділянку, – стверджує Микола Клименко, – а незабаром сільська рада ухвалить рішення комусь цю ділянку виділити.
Микола Клименко, начальник Державної екологічної інспекції в Черкаській області: «Збитки складають біля 20 тисяч гривен. Ми порахували їх і інформацію передали в УМВС в Черкаській області, щоб знайти цих злочинців».
А в сільській раді вже зараз знають, хто це зробив. Мовляв, ще в 2006 році одна фірма хотіла взяти цю ділянку в оренду. Тоді їй було відмовлено.
Світлана Вовк, сільський голова с. Свидівок: «Вирубали? Дякуємо! Ми на цій ділянці зробимо свидівоцький пляж. Заповнили документацію, щоб отримати на нього державний акт».
Поки сільська рада та екологічна інспекція з’ясовують стосунки та шукають правди у суді, на прибережній смузі з’являються нові паркани, за ними – намиваються нові острови. Як це вплине на течію Дніпра – досі не вивчено. Повені в Україні не було останні 30 років. Як буде далі – ніхто прогнозувати не береться.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора
Farik

X-Fisher
X-Fisher


Зарегистрирован: 20.03.2009
Сообщения: 2619
Откуда: Киев


СообщениеДобавлено: Вт Сен 29, 2009 5:31 pm    Заголовок сообщения: Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

Блин, посмотрел ролик и тихо офигеваю Evil or Very Mad В открытую врать и ничего не боятся?
_________________
...якшо з ошибками ізвеняйте (c)
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail Посетить сайт автора
Индеец

Рыбак


Зарегистрирован: 04.08.2009
Сообщения: 29
Откуда: из будущего)


СообщениеДобавлено: Ср Сен 30, 2009 8:20 am    Заголовок сообщения: Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

Пока Народ не очнется и не закопает в таких барханах с десяток чиновников, раздающих наши берега, ничего и не изменится...
_________________
"Да капитан, мир перевернулся... Но только мы сами перевернули его"(С)
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
Horton

X-Fisher


Зарегистрирован: 18.12.2008
Сообщения: 519
Откуда: Черкассы


СообщениеДобавлено: Пт Окт 02, 2009 1:49 pm    Заголовок сообщения: Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

Уже и видео удалили с ютуба. Shocked
_________________
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Отправить e-mail
Alexander

X-Fisher
X-Fisher


Зарегистрирован: 13.09.2007
Сообщения: 22932
Откуда: ЧЕРКАССЫ!


СообщениеДобавлено: Пт Окт 02, 2009 2:14 pm    Заголовок сообщения: Ссылка на сообщение Ответить с цитатой

мда уж :-/ ну хоть текст остался.
Вернуться к началу
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение Посетить сайт автора
Показать сообщения:   
Начать новую тему   Ответить на тему    Список форумов x-fisher форум про риболовлю -> Законы и Документы Часовой пояс: GMT + 2
Страница 1 из 1

 
Перейти:  
Вы не можете начинать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете редактировать свои сообщения
Вы не можете удалять свои сообщения
Вы не можете голосовать в опросах
Вы не можете присоединять файлы в этом форуме
Вы не можете скачивать файлы в этом форуме